zaterdag 24 juli 2010

Daar zijn we weer

Het was even afzien en 100% beter is het nog niet, de schouder, maar wel al ver in de 80%. Dus voorzichtig weer aan de pc! En meteen maar even een foto-update van de vakantie. Want die hebben we net achter de rug... Twee weken in stralend zonnig Mallorca. Met wat familie en vrienden, hoe kan het beter?

We zaten in een prima appartement in het noorden van Mallorca. Dicht bij het strand en dicht bij het zwembad. Hong Jie was nog niet eerder aan zee geweest (wel aan de plas hier, waar ook een strandje is) en vond het geweldig. Onze kleine Wienerschnitzel... Want: eenmaal in zee geweest, graag weer lekker door het zand rollen. Of een emmer vullen met zand en op je hoofd zetten! Ook leuk. En laat je moeder dan 's avonds maar worstelen met de douchekop, om al die kilo's zand uit je kapsel-zo-stug-als-een-pleeborstel te krijgen.Onze andere Chinees spant de kroon wat pigment betreft... Ze is helemaal zwart geworden. Haar haar is donkerder dan dat van HJ, maar haar velletje ook echt. Zet er kroeshaar op en je zou zweren dat we een regenbooggezin à la de familie Jolie-Pitt hebben. En ze is een boventand kwijt! Dat fietsenrek is meteen heel anders.Hier nog net geen fietsenrek, op de foto met grote nicht Dania...We hebben ook een autoritje gemaakt naar Cap Formentor, een schiereiland met vuurtoren. Even gestopt bij het foto 'point de vue'. En als je naar beneden keek... Wow!Maar op het fotopunt kunnen kinderen blijkbaar ook mooier poseren dan anders. Die hebben we ook!Het WK in Spanje meemaken is een bijzondere belevenis, zeker als je in de finale tegen Spanje staat.Zaten wij hier nog vrolijk te eten met onze groep op het terras van het restaurant naast ons complex... Op de ochtend van de finale leek het de Spaanse uitbater een goed idee om de twee Nederlandse groepen die gereserveerd hadden toch maar te weigeren. Eeh? Hoezo? We zijn een beetje gek als Nederlandse supporters, maar we zijn onschuldig hoor! Nou, hij dacht dat we te fanatiek waren, wij Nederlanders. En de overige eters zouden intimideren. Onze groep van veertien mensen (en de andere groep van veertien Nederlanders) moest maar uitzoeken waar we dan gingen eten. En ook de wedstrijd kijken op het flatscreen van dit café-restaurant was niet meer toegestaan voor Nederlanders. Wat een domper op een anders mooie dag. We hebben in het nabijgelegen hotel eten gehaald (betere kok ook nog!) en het opgegeten naast het zwembad, een paar meter voor zijn terras (je ziet de witte tafels en stoelen op de achtergrond van bovenstaande foto). Niets werkt zo verbroederend als een gezamenlijke vijand... Tsja, dan zijn bijna dertig pissige Nederlanders, vol uitgedost en - ondanks dat gezeur - toch in feeststemming, opeens wel wat nadrukkelijk aanwezig. Maar ja, daar gingen we dan ook uit principe voor. Vandaar ook de cd in de auto op vol volume: 'Doelpunt voor Oranje!' en overige smakelijke hits. Hong Jie deed enthousiast mee. Op dat liedje danste hij vrolijk rond, met zijn ene arm in de lucht zwaaiend alsof hij wekelijks het clubcircuit aandoet. Helaas mocht het niet zo zijn... En ik ben niet zo'n voetbalfan, maar nu vond ik het dubbel balen.

En tsja, mensen je gastvrijheid weigeren... Dat heeft meneer geweten. De tweede helft van de vakantie hebben wij - en de overige Nederlanders daar, en dat waren er véél - geen stap meer in zijn restaurant gezet. Nog niet voor een ijsje! We liepen liever 300 meter naar het supermarktje dan tien naar zijn zaak. Sorry hoor, maar als je mijn business niet wilt... Dan krijg je ook niets meer. Goede zakelijke lange termijnvisie van Eduardo van New Jules in Port Pollença. Uh... NOT! Hoe zeiden ze dat ook al weer in die mooie Godfather films? You insult me, you insult my family... You'll be sorry. ;-)

Maar verder was het één grote groepsknuffel hoor! Casper en Hong Jie doen even voor hoe dat gaat:Op de laatste woensdag zijn we nog naar de markt geweest in Sineu. Een grote markt met alles, van puppy's tot abrikozen tot houtsnijwerk. En performance artists... Nederlands, toevallig! Op de foto met drie verhitte kids: HJ, Julia en Ying Xin.Nog twee foto's van thuis, die al een paar weken ouder zijn... Casper en Hong Jie in de slaapzak. Op de langste dag van het jaar zijn we gaan varen met de buren, tot heeeeeeel laat. Barbecuen op Twaalfmorgen, een van de plekjes rondom de Reeuwijkse Plassen. Vanwege het late uur slaapzakken meegenomen voor de kinderen. Alleen Casper viel in slaap, uiteindelijk, aan boord (en dat was omdat ie alleen in de boot lag, die werd voortgetrokken door de onze).En Hong Jie is sinds een paar weken de trotse eigenaar van een échte 'grote fiets', zoals hij het noemt. Het kostte wat manuren bij gemeente, Centrale Indicatiestelling Zorg en de mobiliteitsleverancier, plus wat papierwerk, telefoontjes en afspraken van ons, maar dan heb je ook wat... Een echte driewieler!En verder ben ik mijn eerste werkdag na de vakantie goed begonnen: ik heb ontslag genomen! :-)

Per 1 september ga ik als fulltime ondernemer verder met mijn bedrijf New Broom. Nu ik ben verbonden aan Het Betere Werken verwacht ik het nog drukker te krijgen met mijn werkzaamheden. Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er gezellig en groen uit. Op naar de volgende 5 jaar!

    BeantwoordenVerwijderen