maandag 26 juli 2010

Prachtig filmpje

Een heel mooi filmpje van twee Chinese balletdansers. Een man met maar één been en een vrouw met maar één arm. Maar dansen kunnen ze!Hong Jie slaapt nu net (het is kwart voor tien)... Grmbl. Meneer heeft in de vakantie op één kamer geslapen met zijn broer en zus. Heel gezellig, maar elk voordeel heb z'n nadeel: alleen slapen vindt hij nu echt helemaal niets. Vooral het inslapen niet! De afgelopen week heb ik Casper al twee keer gevraagd of hij alsjeblieft in het grote bed in slaap wilde vallen - normaal een fel bevochten privilege! - en heb ik Hong Jie er naast gezet. Pas als er iemand bij was kreeg hij rust, leek het wel.

We waren net van het heen- en weer gerij af. 'Gerij' zeg ik, omdat we al na een maand of twee (hoezo laat op een goed idee komen?) het helemaal zat waren dat we minstens eenmaal per nacht zijn bed heen en weer moesten schuiven van zijn kamer naar onze kamer. Een afstand van een paar meter, maar middenin de nacht manouvreren op een overloop... Soms wel eens vloeken als je je weer stootte. Hij viel zelf al tijdens het schuiven weer in slaap en had alleen de geruststelling nodig dat we er waren. Dus: wieltjes onder het bed! Soepeltjes rijden we het heen en weer als dat nodig is.

Ongeveer een maand voor de vakantie waren we er helemaal af en sliep hij hele nachten op zijn eigen kamer. En nu weer een stapje terug... Plus dat het inslapen nu ook lastiger is, wat vroeger niet zo was.

Verder is het een ongelofelijk makkelijk en lief kind. Zo'n vrolijk kereltje! Hij houdt wel van een grapje... Zoals mama een hartverzakking bezorgen door hard te krijsen. En mama druipnat uit bad jagen. Wat was er aan de hand?? Meneer zat rechtop in zijn bedje. En was creatief aan de gang gegaan met zijn kussensloop. Die zat om zijn hoofd gewikkeld, met het kussentje er nog in. Muurvast! Niet zo comfortabel nee... Even peuteren. En weer terug in bad!

5 opmerkingen:

 1. De lezers zijn meeverhuisd, hoop ik! Wij in elk geval wel.

  Groeten van opa John en oma Olga.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ziet er goed uit hoor!
  gr. Jack, Miranda, Joey, Faye en Cabian.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom op Blogspot. Persoonlijk vind ik het er mooier uitzien dan ikneemmee.....
  Het is nog vakantietijd, maar ik verwacht dat je lezers binnenkort snel doorhebben dat je verhuisd bent!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees trouw mee. Overigens succes met de eigen business.
  gr
  Kinga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij zijn meeverhuisd. Mochten wij nog n's naar Mallorca gaan dan kom ik graag voor tips.
  Leuke foto's weer. Hier ook een zwart mannetje, althans, hoofd, armen en benen. Volgens jaar is zijn buikje aan de beurt. Lieve groet, Monique, JM, Tess, Melle en Tjalling

  BeantwoordenVerwijderen