zaterdag 24 juli 2010

Stoelendans

Net als bij de fiets kwam er bij het aanvragen van een aangepaste stoel voor Hong Jie ook heel wat papierwerk kijken... Dit moet weer bij een andere instantie; alles in en om het huis doet de gemeente, alles op school doet het UWV. Maar gisteren kwam de brief: jahoor, u krijgt de aangevraagde stoel. Wel zelf onderhouden en repareren indien nodig - maar dat zal wel loslopen neem ik aan.

Als ze hem niet vergoed hadden, hadden we hem écht niet zelf gekocht. Maar een alternatief geknutseld. Want dat hij schoenen nodig heeft van bijna zeshonderd euro (lang leve een uitstekende verzekering... We betalen een kleine 70 euro zelf), dat geloof ik wel. In schuim gestaan, alles omgetrokken, gemeten... Dat is echt handwerk.

Maar dat een stoel voor school zo duur moet zijn... Met wieltjes eronder, dat dan weer wel. We hebben de specificatie gezien van de leverancier. Hapje uit de zitting zagen: 90 euro. OK, prima. Maar dat de rest van het meubelstuk iets van 1.800 euro (! Geen typfout!!) moet kosten... Daarvan sloegen we toch wel steil achterover. En we vragen ons af waarom de kosten voor de gezondheidszorg de pan uitrijzen... Dat was een prachtig stoeltje geworden als we het niet vergoed kregen, van IKEA of waar dan ook. Waarop Pepijn de decoupeerzaag had losgelaten! :-))

Voor wie nu wil zien hoe die gouden stoel eruit ziet... Klik maar eens hier voor de accessoirepagina. Het hapje uit de zitting moet je er nog even bijdenken!

PS Over papierwerk gesproken: tussen onze vakantiepost zat een briefje om een aangetekend stuk op te halen. Yahoo! Zijn officiële inschrijving in het geboorteregister in Den Haag zat in de envelop. Nu kan hij, net als Ying Xin, altijd een uittreksel uit het geboorteregister opvragen als hij dat later nodig heeft. Om daar nu helemaal voor naar China te gaan iedere keer...? Beetje omslachtig :-) En jahoor, het staat er echt: Hong Jie Axel Visser heet hij. En hij is geboren in Hangzhou, provincie Zhejiang, China. Eindelijk zwart op wit.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten