maandag 9 augustus 2010

Brutaal aapje en tijd voor school

De afgelopen weken heeft Hong Jie er een brutaal kantje bijgekregen. Tong uitsteken! Dat is nog eens leuk... Of mama napraten op het moment dat ze zegt 'En NU is je volgende hap een aardappel!' (is hij niet zo'n fan - een echte Chinees, wat dat betreft).

Als 'correctiemaatregel' is bij hem heel effectief om hem in de hoek te zetten. Praktisch gezien is dat in de (open) keuken zetten op het krukje dat daar altijd staat. Hij kan ons wel zien en horen, maar moet even blijven zitten. Gisteravond was zijn straf ook niet mals: géén Vader Jacob zingen voor het slapen gaan. Boehoe... Dat was niet leuk. Uiteindelijk uitgepraat en zijn liedje gezongen; dat doen we in het Nederlands, maar dan de Nederlandse én Chinese versie, die dezelfde melodie heeft. "Er zijn twee tijgers, er zijn twee tijgers, ze rennen hard, ze rennen hard. Eentje heeft geen oortje, eentje heeft geen staartje. Dat is vreemd, dat is gek." Gekke tekst natuurlijk, maar als je goed nadenkt over de Nederlandse is het niet heel veel gekker! ;-)

We zijn heel benieuwd hoe het gaat als hij volgende maand naar school gaat en de aandacht moet delen met nog meer kinderen. Hij lijkt er echt wel aan toe te zijn! Casper begint maandag ook weer, en dan op de Leonardoschool in Gouda. Heel spannend. Het lokale vervoersbedrijf houdt ons nog even in spanning over de kwestie of hij in hun schema past - ze vervoeren kinderen naar het speciaal onderwijs, met busjes - en zo ja, wat het gaat kosten. Iets waarover ouders van kinderen met een PGB of rugzakje nou niet echt wakker liggen, maar ik zeker wel, want wij moeten het helemaal zelf betalen. Een begripvolle mevrouw bij de gemeente gesproken, maar helaas: Leonardo-onderwijs is nog niet erkend als bijzonder onderwijs en is zelfs expliciet uitgesloten van vergoedingen door de gemeente. Want ehm, uw zoon kán naar een normale basisschool gaan met wat hulp. Dat wij nu hiervoor menen te moeten kiezen... Tsja.

Hadden we hem maar op een zwaar gereformeerde school willen doen. Of een islamitische. Of eentje die op boeddhistische grondslag is gesticht. In zo'n geval weegt de vrijheid van onderwijs zwaar en kun je je kind gerust op een uur rijden van thuis plaatsen als je dat per se wilt. Heerlijk hè?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten