maandag 16 augustus 2010

Eerste dagen achter de rug

Dagen, want het waren er vandaag twee: eentje voor Casper en eentje voor Ying Xin! :-)

Casper heeft een erg leuke dag gehad op zijn nieuwe school. Hij is een lastige verslaggever die vaak blijft steken in het 'leuk hoor', maar we weten nu in elk geval dat hij een klasgenoot heeft met een gebroken been en een meisje 'met een jongensnaam, mam, gek hoor' (Daan). Het terugrijden met de taxi is prima gegaan; hij is overgedragen door zijn juf en tot aan de voordeur van de oppas begeleid, dus dat is een hele zorg minder. Fijn!

En Ying Xin stond te stuiteren vanmorgen om naar groep 3 te gaan. Ze kon letterlijk en figuurlijk niet wachten tot we vertrokken... Ze hoefde pas om 11 uur te beginnen, dus dat was even afzien. Om 10.17 was ik haar gekwetter even zat - ik moest nog werken thuis... - en heb in Excel een lijstje voor haar gemaakt met de cijfers 18 tot 40 (om 10.40 zouden we weggaan). Ze heeft vol vuur alle cijfers weg zitten strepen terwijl ze onze digitale klok in de gaten hield... Rust! :-) Het starten om 11 uur was omdat haar school en twee andere scholen in het dorp vandaag het nieuwe schooljaar startten in een nieuw verzamelgebouw, een Brede School met ook de peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en het consultatiebureau. Omdat er letterlijk honderden kinderen naar het nieuwe gebouw kwamen ging dat in fases. Want: waar ga je naar binnen? Waar stal je je fiets? En waar is uberhaupt je klas?? Een prachtig nieuw gebouw is het geworden. Een foto van mevrouwtje (Casper was te snel weg daarvoor), met een uitgebreid fietsenrek want voortand nummer 2 is er ook al uit!Ik heb verder ook met de juf van Hong Jie gesproken en afspraken gemaakt over wendagen. Gelukkig heeft ze al eerder adoptiekinderen in de klas gehad dus heeft ze wel feeling voor de dingen die dat met zich mee kan brengen, zo bleek uit het gesprek. 20 september gaat meneer al trakterend de eerste dag 'voor het echie'. Spannende tijden! De eerste versie van het Lege Nest Syndroom... Alle kinderen naar school!

5 opmerkingen:

 1. Lief! Fijn te lezen dat ook Casper het goed heeft gehad die eerste dag! Van YX wist ik het natuurlijk al; die zit naast Nienke...ook nog eens samen buiten; dus helemaal op de hoogte! ;-)

  Tja, dat HJ al gaat wennen 3e wk sept...time flies! Wauw! Bij wie komt hij? Ben benieuwd. Ps: Even niet zo'n fijn bericht; er zijn heel veel luizen op de nieuwe school van de meiden; svp blijven checken en haren 'op zolder' !!!! ;-)
  Gelukkig NIET in groep 3.

  Liefs en werk ze van Esmé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zijn we ook weer begonnen. Kaj voor het eerst naar groep 1. Nou, meneertje zat er of het de normaalste zaak van de wereld was. Hij heeft het erg naar zijn zin. Linouk heeft alweer gezien in groep 3. Veel te makkelijk allemaal. Ze vond dat ze wel al naar groep 4 kon;-). Gelukkig krijgt ze binnenkort een moeilijker leesniveau; krijgt ze wat meer uitdaging. Want lezen kan ze al een tijdje.....

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geregel allemaal zeg. Gelukkig is dat aan jou wel besteed. En omdat je het zelf allemaal heel normaal vind dat je zo rent en vliegt en regelt krijg je van mij een dikke vette pluim!! Of een bos veren, jij mag kiezen ;-)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik moet er nog niet aan denken....
  We hebben nog twee weekjes vakantie voordat de school hier weer begint. Maar dan gaan zo ook meteen alle drie naar school.
  Het leverd me nu al kriebels op. Gaat het allemaal wel goed? Dat zal vast wel, maar nu toch nog maar even genieten van de twee weekjes dat ze er nog zijn. En woensdag naar het handenteam ik ben benieuwd wat ze te vertellen hebben.
  Liefs Patries

  BeantwoordenVerwijderen