maandag 23 augustus 2010

Ridder Hong Jie

Niets zo leuk als een vechtpartij met twee ballonnen! Dit was zondagmiddag.Wij waren net terug van een romantisch weekend Pisa met zijn tweetjes. Heerlijk! Dat was lang geleden... Deze week waren we tien jaar getrouwd, vandaar dat we dit hadden gepland. Opa en oma waren zo lief om op te passen. Die konden we zondagmiddag opvegen... :-)

Pisa was erg leuk; wel vooral voor een weekend - twee weken kun je daar niet doorbrengen zonder in de omgeving te gaan toeren was onze indruk. Maar voor een weekend is het prima! De toren gezien natuurlijk (niet erop geweest), en de doopkerk, de kathedraal... Dat ligt allemaal vlak bijelkaar. Veel rondgelopen, veel gezien, naar de botanische tuin geweest, lekker uitgeslapen (wel tot kwart over acht!). Heerlijk!

Bij de toren NIET de obligate foto genomen van onszelf, leunend tegen de toren (dank voor de tip, Erik) maar dit alles van een afstandje bij anderen bekeken. TALLOZE foto-albums ter wereld worden ontsierd door dit type foto, ieks! We hebben tientallen mensen ditzelfde trucje zien doen. Sommigen dan nog semi-origineel door de toren met één vinger of hun voeten overeind te houden...Het eten was - zoals verwacht - heerlijk. We hebben gesmuld! Garnalen met vijgen; courgette en aubergine met pecorino-kaas... Heerlijk. Super ontdekking: Piazza dei Vettovaglie. Op dit plein is door de week een markt. 's Avonds zijn er terrasjes te vinden (goedkoop, en de antipasti zijn gratis, smullen!) en er zit een prima restaurant, Vineria di Piazza. Ontzettend goed eten, heel eenvoudig en toch super smakelijk. Aanrader!

Uberhaupt een aanrader natuurlijk om eens een weekendje erop uit te gaan... Maar dat spreekt voor zich! :-) De kinderen hadden het ook erg leuk gehad; waren blij ons te zien, maar Hong Jies eerste twee nachtjes zonder papa en mama waren prima gegaan. Boven verwachting!

4 opmerkingen:

 1. Hartelijk gefeliciteerd met jullie 10-jarig huwelijk. En bovenal met Hong Jie. Wat is het toch een heerlijk ventje, die altijd weer een glimlach om mijn mond kan toveren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie 10 jaar! Heerlijk zo'n weekendje Pisa. Mmmm misschien in november.... Grt Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk klinkt het. Wij zijn de 9e ook 10 jaar getrouwd ;-) Reden voor een uitje samen maar bij ons waarschijnlijk een autobestemming met oog op mijn reis naar China. Het kan maar uit 1 potje komen he ;-) Maar het lijkt me idd heerlijk om 2 ochtenden alleen ons eigen ontbijt te regelen haha.

  Ode aan ridder HJ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey!
  Gefeliciteerd met jullie 10-jaar! Af en toe samen er op uit; heerlijk en nodig ;-). Met ons 10-jarig samenzijn, zijn wij naar Rome gegaan. Denken nu ook weer aan iets, maar moet nog even in de koelkast.

  Ciao! Vonne

  BeantwoordenVerwijderen