vrijdag 24 september 2010

Hong Jie vier jaar!

Het is een teken hoe druk mijn week was, dat ik bijna een week later pas iets schrijf over zijn verjaardag! :-) Nou, die was errug leuk. Meneer voelde zich SUPER jarig! Hij keek vooral uit naar de dag omdat hij dan op zijn stoel mocht staan; iets dat hij anders ook wel probeert maar wat wij hebben verboden 'behalve als je jarig bent'. Veel voorbereidingen qua koken, want we maken altijd een soort buffet (hapjes, pastasalade, gehaktballen, stokbrood, piratenbootjes, tomatensalade, kip, drumsticks en patat voor de kinderen).

Zijn kado: de felbegeerde Gameboy! Lang leve Marktplaats, daar zijn die dingen nog te koop, compleet met spelletjes. Een Nintendo DS kan hij ook aardig bedienen, maar die zijn wat kwetsbaarder. Hier speelt hij op met zijn rechterhand en zijn linkerhiel; zo bedient hij de knopjes (foto volgt nog een keer). Ook een film kreeg hij, Het Regent Gehaktballen, en met de post was een aantal Playmobilriddertjes gearriveerd van suikertante Esther. Feest!Die middag stroomde het huis vol met bezoek; een gezellig boel dus. `We vierden zowel Pepijns als Hong Jies verjaardag, omdat ze maar vijf dagen schelen. De taart was erg mooi (wel groot!) en voorzien van een marsepeinen olifant, op verzoek van de jarige.


De lotuskaars ging niet open noch ging hij zingen, maar dat bleek te liggen aan het foute aansteken door mama (volgend jaar beter...). Het mocht de pret niet drukken! Meneer is enorm verwend, wilde soms niet eens meer een pakje openenen omdat hij het zat was...Hong Jie is vorige week van zijn stoel gekukeld in de kring op school (nog niet zijn nieuwe eigen stoel) en viel zijn tand door zijn lip. Dat vond hij vooral een stoer verhaal dat hij aan iedereen vertelde; ik nu ook met hem aan oma:'s Nachts om half twee rolde Pepijn ons bed in - ik was al eerder gekapseisd... - en de volgende ochtend hebben we ons samen door het slagveld-dat-eigenlijk-woonkamer-heet heen gewerkt. Met dit soort plaatjes als resultaat:We ging al om 1 uur weer op pad, naar het Uilenbos in Lunteren waar we hadden afgesproken met nog een stel bloggende mama's en de bijbehorende gezinnen. Erg leuk! Zondagavond nog wat verder opgeruimd, en maandag begon de gewone week weer. Aftellen tot volgend jaar!

11 opmerkingen:

 1. Wat doen al die drankflessen op een KINDERVERJAARDAG???!!!
  Leuk verhaal hoor! We zaten er al met smart op te wachten. En wat een prachtige taart ook weer.
  Hong Jies haar zit leuk, nu het wat langer is!
  Fijn weekend allemaal (ik hoop voor jullie wat rustiger dan vorige week?)!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met jullie kleine man die zich waarschijnlijk hééél groot voelt.
  Jammer van de kaars (bij Linouk wilde hij niet meer stoppen met het liedje....), maar aan het stralende gezichtje van Hong Jie te zien vond hij dat helemaal niet erg.

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej Karen,

  Ik baal ontzettend dat het zondag niet ging lukken, de volgende keer zijn we er zeker bij!!!

  GEFELICITEERD met jullie jongste, wat een lekker ding is het toch! En wat een mooi gezicht zoals hij jou hand zoekt als er voor hem gezongen wordt! Super mooi om te zien.

  Liefs, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha die Hong Jie, Nog gefeliciteerd met je 4e verjaardag. Een echte kleuter ben je nu! Veel plezier op de basisschool.

  En de volgende keer proberen we er wel bij te zijn hoor bij het uitje, eigenlijk veel te gezellig maar nu toch maar even voor de rust in het gezin gekozen en dat was heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd met HJ's verjaardag. Dat-ie maar nog groter mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Af en toe lees ik mee op jullie blog als fan van Hong Jie, maar na het verjaardagsfilmpje ben ik geloof ik een nog grotere fan geworden!
  Dat koppie, zo blij en even mama's hand vasthouden...lief!
  En natuurlijk nog van harte gefeliciteerd!

  Groetjes, Barbara
  mama van Isabella en Zilan

  wereldwondertjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciflapstaart voor Hong Jie! Wat een mooie olifanten-taart zeg.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartelijk gefeliciteerd HongJie! Wat een grote stappen zet jij toch in korte tijd en wat een mooie taart had je gekozen.

  groetjes
  Machteld

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog van harte gefeliciteerd. Helaas hebben we niet of nauwelijks kunnen kletsen afgelopen zondag. Graag een volgende keer. Alsnog van harte met Hong Jie. Zo'n eerste verjaardag in Nederland is toch wel erg speciaal. Van de kindjes van afgelopen zondag zijn er veel in dezelfde periode jarig, leuk! Lieve groet Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi Karen, nog gefeliciteerd met de verjaardag van Hong Jie, 4 jaar alweer, wat gaat dat snel!
  groetjes,
  Claudia (mama van Nina (9jr) en Yuri (7jr)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aaahhh wat een lekker ding is het toch! Van harte gefeliciteerd met de 4-jarige puk. Een superleuke leeftijd.

  Groet,

  Bea

  BeantwoordenVerwijderen