maandag 6 september 2010

Kleine jongens worden groot...Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we ons mannetje voor het eerst ontmoetten... 14 december om precies te zijn. Nog geen 9 maanden later gaat Hong Jie voor het eerst wennen op de basisschool. En hij heeft er zin in! Even poseren met grote zus (grote broer was al naar de oppas, want mama deed dit keer de twee jongsten):Een banaan in de tas, een pakje in een houdertje, een opstapje voor bij de wc (met groot zijn naam erop) omdat er geen echte miniatuur-wc's zijn in dit nieuwe schoolgebouw - vreemd wel!

Ik ben er net in de klas even bijgebleven. Hong Jie kreeg de praatbeer aangereikt van een ander meisje en mocht wat vertellen. Dat zat er nog niet in - meneer had duidelijk een gevalletje plankenkoorts, heel begrijpelijk - dus mama hield een kort verhaal. Over dat hij maar één arm heeft. Ook even de schouder laten zien, dat mocht van Hong Jie: zo weten ze allemaal hoe het eruit ziet. Dat hij een heel slim voetje heeft dat samenwerkt met zijn hand. Dat hij NIET zielig is en een heleboel kan. Dat hij nog niet zoveel woordjes kent als zij, maar wel al bijna alles van hen verstaat.

Mama zou nog even blijven tot de gymles, maar dat hoefde niet van Hong Jie: "Mama nu weggaan. Doei!" Zwaaien bij het raam met wat meisjes die hem duidelijk wel zagen zitten als nieuwe knuffelklasgenoot (daarvan komen ze vast nog terug! Even erbij gezegd dat hij niet houdt van optillen... Voordat hij de levende klasmascotte/pop wordt.).

Om 12 uur ga ik hem halen. Zó benieuwd hoe hij het heeft gehad!!
Tsja, kleine jongens worden echt groot...

P.S. Hij heeft het erg leuk gehad! Kwam blij naar buiten rennen: "Mamaaaa!" Volgens de juf was hij afentoe wel een beetje moe, ook omdat veel kinderen aan hem zaten te plukken - dat krijg je met zo aaibaar en klein zijn - en ging hij er een paar keer gewoon maar even bij liggen... Dat doet hij vaker. En hij stak onmiddellijk zijn duim in de mond toen ik hem optilde; een duidelijk teken dat hij moe was! Een boterham eten was nog net OK, maar niet lang daarna gingen de luikjes dicht...
Minder leuk was dat hij vertelde dat een meisje op school hem Poepchinees had genoemd. Vond hij wel grappig geloof ik, maar ik niet zo. >:-( Nog maar even met de juf bespreken dat wij niet zo van de 'geuzennaam-voor-Chinees-adoptiekind-groepering' zijn en of ze het in de klas een keer kan bespreken, dat dat toch echt een lelijk woord is.

6 opmerkingen:

 1. Spannend zeg Karen. Dapper hoor van Hong Jie.

  Ben heel benieuwd hoe het gegaan is.

  gr.Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een spannende ochtend voor jou, of niet? Fijn dat hij het zo leuk vond. Nu de dagen afstrepen tot hij echt helemaal mag of niet? groetjes, Jouke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine jongetjes worden inderdaad veel te snel groot (snik). Maar toch fijn dat hij het zo naar z'n zin heeft gehad. Kaj vond de eerste week op school helemaal leuk, de tweede week vond hij alles stom en nu is hij weer enthousiast.

  En meneertje heeft al twee keer een date gehad (lees eetafspraakje) met een meisje uit zijn klas. Helemaal leuk.

  Maar ook hij is heel moe. Hij zal het niet snel toegeven, maar zijn mokkige buien zeggen ons genoeg....

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach dappere Hong Jie, ik wordt al kriebelig als anderen aan JR zitten te plukken laat staan de kids zelf ;-)

  Leer hem maar snel de gouden regel (op onze school) Stop hou op, stop ik wil dit niet, stop ik ga hulp halen.....of je leert hem gelijk karate!

  Liefs

  Kaja

  ps de 1e knipbeurt was vandaag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Zo herkenbaar al is het hier al voor het eggie!
  Leuk dat hij het zo leuk vindt en dat het zo goed gaat!
  Wat zijn onze kids toch veerkrachtig he! Daar blijf ik me over verbazen, verandering op verandering en ze gaan toch "redelijk" lekker door.
  Groetjes Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat heerlijk dat hij het zo leuk vond.
  Houden zo!
  Het is natuurlijk ook wel een enorm lekker kereltje kan me voorstellen dat al die meiden helemaal voor hem vallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen