zondag 5 september 2010

Korte Armendag 2010

Ying Xin en Casper stonden al een week te trappelen en nu was het zover... Korte Armendag! Klinkt als een feestdag die al eeuwen bestaat, maar het was dit jaar pas voor de derde keer. De eerste keer werd georganiseerd door Annerieke, moeder van een hele hoop Bergjes, waarvan één met korte arm. De tweede keer had ze hulp van Machteld, moeder van Tian en Yuxiao (Tian heeft ook een korte arm). Deze derde keer hebben Machteld, Nadine (moeder van Bing en Maud, Bing heeft een korte arm), Margo (moeder van Chun en Jashi, Chun heeft een korte arm) en ik het georganiseerd. Pff... Menig avondje ben ik zoet geweest met de administratie. Het bijhouden wie er uitgenodigd moest worden, wie er wilde komen, wie er vragen had, wie er inmiddels betaald had, verzenden van bevestigingen en routebeschrijvingen... Een hele klus. Maar liefst 34 gezinnen hadden zich aangemeld! Daarnaast kwam nog een aantal kinderen via het revalidatiecentrum De Hoogstraat demonstraties geven van hun sport. Want dat was het thema: SPORT. Hockeyen met een korte arm, hoe doe je dat? Een balletje opgooien als je mag serveren met tennis, hoe doe je dat? Zwemles met een korte arm, is dat een probleem of juist niet? We hebben presentaties gekregen van De Hoogstraat over sport, die heel veel nuttige informatie gaven. Aan het einde van de dag was er nog een leerkracht uit het basisonderwijs die vertelde hoe hij zijn leven met een korte arm ervaart (en heeft ervaren toen hij kind was). Een heel positief rolmodel voor de kinderen!

Voor de ouders was het een feest der herkenning, maar nog meer wel voor de kinderen. De broertjes en zusjes met twee even lange armen, die waren nu de uitzondering... :-) Casper heeft zich hoe dan ook uitstekend vermaakt, vooral in de gymzalen (het werd georganiseerd op een middelbare school) en buiten aan het voetballen met de andere jongens. Hong Jie heeft de clown uitgehangen en de meehelpende leerlingen (meisjes) vertederd. "Wat een schatje!" vonden ze. Even uitgelegd dat hij ook héél ondeugend kan zijn... ;-) Hij was wel in deze groep weer een subgroep, van drie jongetjes totaal die helemaal geen arm hebben. De meesten hebben een stompje, veel ervan inclusief elleboogfunctie, maar sommigen ook maar tot boven de elleboog.

Om 5 uur stortte Hong Jie compleet in, en heeft geslapen tot we tegen 8 uur thuis waren. Ying Xin en Casper waren ook moe, maar bleven wel wakker. Hier ligt hij op tafel, compleet gevloerd (met schmink en al), terwijl wij ons nog tegoed deden aan de broodjes knakworst, voordat we naar huis gingen:Ying Xin was vaste klant bij de schminkdames en bewondert zichzelf in het spiegeltje op de terugweg:Casper heeft met zo'n mond vol wisselende tanden nu wel een écht eng gezicht!Een superleuke dag, voor herhaling vatbaar!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Karen,

  De korte armendag was super hoor!. Iedereen van de organisatie echt enorm bedankt!

  gr. Jack, Miranda,
  Faye en Cabian ( beide korte linkerarm )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat er dit soort dagen worden georganiseerd!

  Groetjes,
  Ingrid (zelf -lang geleden- geboren met een korte arm)
  www.KunstArm.nl

  BeantwoordenVerwijderen