zondag 10 oktober 2010

Foto's uit Huize VisserHong Jie bezig met zijn 'Mario' (ander woord voor Gameboy, want Mario Bros. is zijn favoriete spelletje!)Handig, zo met je linkerhiel de knopjes bedienen...Ying Xin gaat op paardrijles! Eindelijk eentje gevonden waar ze al met 6 jaar terecht kan. Over een dikke week de eerste les. De kringloop bracht ons al deze onvermoede schat: een cap en rijzweepje!Papa heeft hard gewerkt om van twee zware blokjes hout, antislip van IKEA en een pianoscharnier dit instrument te maken. Het is bedoeld om een papiertje vast te houden waar hij in kan knippen. Op school doet hij het ook, maar houdt het papier met zijn gezicht vast op tafel - en de juf is bang dat hij in zijn gezicht knipt. Wat vast wel los zal lopen, maar op school heeft hij meestal geen blote voet bij de hand die hem assisteert. Dus dan dit gemaakt! Ooit gezien bij het revalidatiecentrum, nu nagemaakt.En prachtig, is die Dremel toch nog ergens goed voor: om mooi zijn naam erin te frezen!

4 opmerkingen:

 1. Geweldig om te zien hoe behendig HJ met zijn voet is!!
  En YX lijkt op Pip :-)....ook zij is pas begonnen met paardrijden! Idd beetje zoeken naar een manege waar je niet minimaal 8 moet zijn. Nu een les of 5 gedaan en het is leuk!

  Greetz,
  Vonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal ze blij zijn ;-) jammer dat de broek haar niet past ;-) Het valt en staat wel met een leuke instructeur hoe ze het gaan vinden. Wens haar maar veel plezier en succes van Merle.

  Mooi om even te zien hoe HJ zich prima redt.

  Pepijn heeft zich weer eens bewezen als handyman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Super hoor hoe Hong Jie dat doet met zijn hiel. Als ik ook naar zijn tenen kijk, kan hij die volgens mij ook alle kanten op bewegen.
  Cabian heeft dit ook. Hij heeft dan wel hele korte linkerarm maar toch merken dat ook Cabian vaak zijn voeten erbij gebruikt als hij wil spelen met b.v. lego of playmobiel.
  En super hoor die drempel voor het knippen. Ziet er goed uit.

  gr.Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet telkens weer van je blog! En de tip van het houten blokje is super! We hebben het nagemaakt en onze Yuxi is er erg blij mee!
  Maryse, mama van Bei ( NSN 14.04.2006°, Hubei) en Yuxi SN, geboren zonder linkerhandje ( 06.03.2009)

  BeantwoordenVerwijderen