zaterdag 30 oktober 2010

Hong Jie en China #2

Vandaag is Hong Jie naar de Chinese kapper in Den Haag geweest. Het leek ons - na Pepijns actie 'scheer af op standje 1' - beter om zijn haar te laten groeien. Maar nu ging het zo uilig over zijn oren hangen... Het is heel stug haar; onze gezinskapster had al aangegeven dat ze het heel moeilijk vond om Chinezen te knippen. Heel dik haar zei ze, dat snel 'blokkerig' wordt als je het niet precies goed knipt.

Op naar de vaklui dus :-)

Pepijn is met hem naar Den Haag gegaan. Bij het maken van een afspraak moesten we ook nog even bevestigen dat het ging om een KNIPBEURT. En dat de massage niet hoefde, dank u wel.

Volgens Pepijn vond hij het maar zo-zo, al die Chinezen. Hij keek (I quote) als een bang konijntje om zich heen. Hmmm... Luisterde wel naar het gesproken Chinees, maar ging nergens op in. Het knippen ging prima hoor; het model is heel leuk (foto's van voor en na volgen nog). Ik vroeg Hong Jie hoe hij het had gevonden, naar de Chinese kapper. Willut niet, kwam eruit, met een gefronsd gezicht.

'Gingen de mensen ook Chinees praten bij de kapper?' vroeg ik hem. Ja, heftig knikken. 'En kon je de woordjes nog begrijpen?' Jahoor, wederom geen probleem.
'Welk woordje weet je nog?', vroeg ik vervolgens.

Diepe frons van concentratie. Toen kwam ie, in twee goed gearticuleerde lettergrepen: 'Kap-PER.'

En toen lag mama onder tafel. En de rest van het gezin ook! LOL!!!!

3 opmerkingen:

 1. ah joh, zit dat kind nou niet uit te lachen, arm ding... Wel grappig, haha. Yuri heeft trouwens ook van dat dikke Chinese haar (en een scheef hoofd...) en wij gaan altijd naar Kapsalon Marna op de Goejanwerwelledijk in Gouda, op woensdagmiddag (kindertarief), vragen naar Cynthia. Altijd goed! groetjes en prettig weekend, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahahaha, die Hong Jie.....!
  Ik ben wel erg benieuwd naar zijn nieuwe kapsel hoor!

  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook benieuwd, onze Kai is ondertussen 7, ging altijd goed met papa-kapsel (tondeuse), maar hij wil het nu langer !! ziet er niet uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen