vrijdag 22 oktober 2010

Paardenmeisje Ying Xin

Deze week was het zover; ons paardenmeisje mocht EINDELIJK op paardrijles. Dat ze de nacht vantevoren heeft geslapen verbaasde ons enorm...:-) Ze zei wel 'Mama, 's morgens moet je er maar helemaal niet meer over praten, want anders kan ik niet wachten!'

En een groot paard dat het was! Bo heette het dier. Ze mocht eerst borstelen, hoeven uitkrabben... Alle dingen die erbij horen. De cap die ze meehad werd afgekeurd - véél te oud - maar er had al een bezorgde lezeres van het weblog gereageerd dat het niet zo handig was om er eentje van de kringloop te nemen. Dus een nieuwe is in bestelling, en nu mocht ze er eentje van de manege lenen. De laarzen waren prima en nodig ook... Wat een blubber! Filmpjes volgen nog.



Ying Xin heeft de hele les in een roes doorgebracht; wij drietjes hebben rond de andere paarden rondgedrenteld, haar bewonderd en aangemoedigd. Ook nog veel vragen beantwoord, want Ying Xins kleine arm riep toch veel vragen op. Toevallig was ze nu alleen in de smurfenles, maar wat als er nog meer bij zouden komen? Persoonlijk denk ik dat het wel los zal lopen, maar voor de komende vijf lessen hebben we haar toch maar laten indelen in de groep 'Kinderen met een beperking'. Wat gewoon betekent: altijd les in je eentje (voor wat meer geld, jaja...). Lesgeven aan kinderen met een beperking is dan wel weer hun specialiteit - dat dan weer wel. Meestal aan kinderen met geestelijke beperkingen, maar dit kan ook natuurlijk. Benieuwd hoe het gaat! Aan haar enthousiasme zal het zeker niet liggen.

Hong Jie werd deze week ook een échte grote jongen, want moest afscheid nemen van zijn spijlenbedje. Hij sliep al weken alleen maar in zijn meegroeibed en het stond in zijn kamer erg in de weg. Op Marktplaats gezet, maar geen reacties die ook terugmailden na 1 mailtje... Dus het wonder van www.gratisaftehalen.nl verkend en zie daar: weg is weg.

4 opmerkingen:

 1. Leuk om Ying Xin weer eens op een paard te zien. Destijds in de kinderspeelboerderij Pukkemuk in Dongen had ze het ook erg naar haar zin op de pony, maar dit is wel wat "echter", maar ook veel hoger. En Hong Jie kan nu wel erg makkelijk rondspoken, maar hopelijk maakt hij daar 's nachts geen misbruik van. Anders moet je op Marktplaats weer een deurdranger aanschaffen (of een extra traphekje in de deuropening, of je eigen oude spijlenbedje)! ;-)

  Alles goed met Casper?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blik van Ying Xin zegt genoeg! Stoer hoor, op zo'n groot paard.

  Hier verdwijnen ook langzaam de laatste 'baby'spullen. Moet soms toch wel een beetje slikken........

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk voor Ying Xin. Een echte droom in vervulling. Ze ziet er prachtig uit op zo'n groot paard. Schattig he zo'n kleine smurf in een groot bed. Ons spijlenbedje is ook gratis opgehaald na weken marktplaats door een hele blije mevrouw, daar doe je het voor. Grt Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een dappere dame jullie Ying Xin!
  Yali zag de foto's en zei" ikke wil ook"!
  Ja, ze moet nog even wachten, maar dat heeft Ying Xin ook gemoeten geloof ik.

  Groetjes Patricia
  mama van Rik Renzo en Yali

  BeantwoordenVerwijderen