maandag 11 oktober 2010

Pianist zonder armen

HJ met zijn Gameboy is niets vergeleken met deze jongen die in China's Got Talent piano speelt met zijn tenen... (Voor wie net als ik een ongeduldig mens is: bij 2:20 begint hij te spelen!)HJ had vandaag een vriendje te spelen - de eerste, en meteen zijn Grote Idool. Hij vind hem zó geweldig dat hij elke dag diep teleurgesteld is als hij NIET naast zijn grote held zit... ;0) Natuurlijk (zo gaat dat met idolen) is het een jongen uit groep 2 en schelen ze ongeveer een kop, als het niet meer is. Maar schattig om te zien samen! Hij is HJ's 'wandelmaatje', dus ze lopen hand in hand als ze naar binnen of naar buiten gaan. Bij het buitenspelen in de speeltuin liep HJ wel tegen zijn beperkingen aan, meer dan anders: waar vriendje hard wegrende met Ying Xin en overal in klauterde met haar, moest HJ zich bij sommige dingen beperken. We proberen hem zo min mogelijk te helpen, om te voorkomen dat hij op plekken komt waar hij zich niet kan redden (te hoog/te onstabiel en dus te gevaarlijk). Maar hij wist zich aardig te vermaken en leerde een koprol maken op een vrij lage touwladder.

HJ werd vandaag toegezongen met een liedje speciaal voor zijn nieuwe schoenen! Hij heeft dezelfde gekregen als voorheen, maar dan met veel hogere schachten - laarzen dus. De laars aan zijn korte been is ook nog eens verstevigd. Dat heet een corsetlaars en volgens de maker van de schoen voelt dat alsof je in een ijshockeyschaats loopt. Wennen dus! Meneer was er niet meteen weg van... "Laarzen stom, kan niet lopen. Andere schoenen wel. Andere schoenen aan!" Afwisselen is prima, de laarzen zijn vooral omdat er bij zijn schoenen het gevaar er is - en ook eens gebeurd is - dat zijn enkel aan het korte been zwikt. Denk catwalkmodel op plateauzolen en je weet wat ik bedoel...

2 opmerkingen:

  1. Geweldig filmpje en dan ook vooral die blikken die ze op oneindig proberen te houden (zoals we dat vaker zien bij Chinezen ;-) ) maar waar het dan toch niet lukt om de emotie te verbergen. super!

    Fijn dat HJ nu al een idool heeft!! Dappere dodo zoals hij alles aangaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wowwwww, dat is echt knap. Kreeg tranen in mijn ogen toen ik het filmpje zag.

    gr. Miranda.

    BeantwoordenVerwijderen