zaterdag 2 oktober 2010

Uit het leven gegrepen

Je hoort het wel vaker, maar volgens mij is het echt waar: vrouwen - vooral moeders - kunnen elkaars grootste vijand zijn. Het krabbenmandeffect heet dat; als er eentje dreigt op te klimmen, trekt de rest haar weer naar beneden, de massa in.

Zo werkt het ook met moederschap...

"Loopt die van jou nog niet?? Jeetje! Die van mij al met tien maanden!"
"Nee, wij laten onze kinderen niet vaccineren, er is allang bewezen dat dat een grote risicofactor is voor autisme, wist je dat niet?"

Heerlijk stellige uitspraken over wat goed en fout is. (Waarbij de waarheid vermoedelijk ook hier ergens in het midden zal liggen. En iedere moeder anders is, om nog maar te zwijgen van ieder kind.)

Dat genre... Hieronder een leuk filmpje van twee moeders in gesprek. En wie ooit wel eens in een wachtkamer van het consultatiebureau heeft gezeten, of vaker dan eens per week bij het schoolplein staat, weet dat dit uit het leven gegrepen is... In goed Nederlands heet dat tegenwoordig hypermoeder.

3 opmerkingen:

 1. Gewedig filmpje!!! ZO waar wat je schrijft haha zo herkenbaar. Leuk om af en toe eens te luisteren en oberveren op het plein of bij het CB wat leuk begint wordt steeds grimmiger ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom heb ik een hekel aan het schoolplein.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig filmpje ... inderdaad ... herkenbaar, lekker cliché maar waar!
  Soms ook vermoeiend, dat vertellen ze er allemaal niet bij als je kinderen krijgt hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen