donderdag 18 november 2010

Dagelijkse beslommeringen

Het feestelijke seizoen hier hobbelt voort! Het schoenzetten hebben we voor een paar dagen in de ban gedaan, nu Ying Xin gisteravond om tien uur op de trap stond te snikken over haar schoen (was ie al gevuld), om 01.40 uur hetzelfde kwam vragen en om 05.00 uur weer. RAAH! Mocht ze dan misschien al gaan lezen om vijf uur? Jahoor! Ga je gang. Godzijdank hadden ze vandaag een studiemiddag op school, want ze zal ongetwijfeld afgedraaid zijn geweest. Anders mama wel (papa slaapt door dit soort dingen heen). Voordeel van het zelfstandig zijn: even een uurtje op de bank doortukken vanmorgen, want de nacht was iets te gebroken!

Hong Jie krijgt volgende week iemand op bezoek van het revalidatiecentrum, die op school komt kijken om de juffen advies te geven over hem en hoe ze hem kan helpen. Zijn juf wilde graag advies bij dingen als toiletbezoek, gym en knutselen. Nou vinden wij dat hij bijna alles kan - maar wij zijn weer niet zo onbevooroordeeld :)
Heel goed dat zijn juf om hulp vraag en dat die ook gegeven kan worden. Thuis gaat het natuurlijk makkelijker, omdat er minder kinderen zijn én je ook meestal op je blote voeten kunt rondlopen. Handig bij het knippen, in zijn geval!Verder kijken we alvast vooruit naar 2011 en hebben we zowaar onze zomervakantie al geboekt. Hoezo vroegboekers?? We houden het dit jaar wat bescheidener en blijven in eigen land. Al een tijd lang zat er een knipsel in mijn mapje 'Ooit' (ja, je houdt van Getting Things Done-achtige principes of niet) van een vakantiepark in Woudenberg. We gaan van de zomer de bunker in! Een liniehut, zoals het officieel heet. Lijkt ons erg leuk, slapen in een bedstee. Geen zand of zwembad direct ernaast, maar daar vinden we wel iets op. Nou nog mooi weer volgende zomer! (Duim je mee?)

5 opmerkingen:

 1. Haha, dachten jullie dat je vroegboekers bent? Wij boekten onze vakantie al september jl. (voor juli 2011...)
  Maar ja, als je met 2 gezinnen op vakantie gaat en gesteld bent of enig comfort voor nog een redelijke prijs, is de keuze niet zo groot - UNDERSTATEMENT!!!! Vandaar. Voordeel is wel dat je lekker lang voorpret hebt :-))
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij waren eerder....ook al in september geboekt voor 2011. Weeeer de O'rijkse Alpjes; konden het niet weerstaan ;-). Je blogje over de Sint is weer erg herkenbaar. Ook hier alleen de schoen doordeweeks, want kids stonden vorige week zaterdag om half 6 (gaaaap) naast mijn bed.
  Appel en tekeningen natuurlijk ook in de schoen....enne, F. weet nog niet hoe het zit, hihi.

  Greetz,
  Vonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooo jullie zijn er allemaal vroeg bij! Het kan maar zijn geregeld. Wij zijn vaak ook wel vroeg maar weten nu nog niet wat we gaan doen, het wisselt van Duitsland, naar Noorwegen, naar Italië, naar China, naar weet ik veel wat.

  Mooi om te zien hoe Hong Jie knipt, hoe handig he ... echt super!!!

  Hier geen gelovigen meer ... aan de ene kant jammer maar toch ook wel weer heel lekker na 13 jaar ....

  Liefs, AGnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig dat jullie zo dicht bij ons op zomervakantie komen :). Als de liniehut dan lekt :) kunnen jullie altijd heir komen schuilen!
  Hier gaat vreemd genoeg de schoen op zaterdag wel goed meestal, afkloppen. groetjes, Jouke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hé, die pyjama loopt hier ook rond! Maar dan met een ander meneer-de-koekepeer (ja, echt zijn bijnaam!!) er in. Ik zal die van ons maar even niet laten zien hoe je ook met je tenen kan knutselen..... ben bang dat er hier dan wat tenen sneuvelen.
  groet
  Arjette

  BeantwoordenVerwijderen