donderdag 25 november 2010

Hij komt, hij komt...

... die lieve goede Sint! Zondagmiddag vijf december, met minstens twee Pieten. Geweldig! Lang leve Rent-a-Klaas (niet zijn echte bedrijfsnaam, misschien een mooie voor een nieuwe Sintservice? Onee, LOL, hij bestaat al!!!)'

Hong Jie heeft het concept, zoals ik al schreef, van harte omarmd. Favoriete liedje is 'Sinterklaasje Bonne Bonne Bonne'. Lekker makkelijk! Gisteravond werd er ook driftig gestudeerd op het liedje voor Babypiet, dat alle kinderen moesten zingen. Vanmorgen helaas geen sleutels in de schoen... Daar beginnen we maar niet aan, zie hem maar eens terug te krijgen!

Komende zondag kunnen ze hun schoen weer zetten en dit keer voor de echte open haard. Want die komt zaterdag. Wat een timing met dit koude weer!

Nu nog even studeren op input voor Het Grote Rode Boek. Ik wil absoluut een les meegeven aan Hong Jie over lelijke woorden zeggen, want dat is nu echt ZO vermoeiend. Zijn hele - overigens beperkte, gelukkig - repertoire komt voorbij. Ook Poepchinees is hier in de ban gedaan; die mag ook niet van mama.

Gisteren is Ying Xin weer gaan paardrijden, tot haar onuitsprekelijk genoegen. In draf zowaar! Aan een lijntje, maar goed - het was echt een paardrijervaring 2.0 voor haar. Heerlijk!

Vooraf hadden we op school nog een afspraak met de ergotherapeut die Hong Jie zijn stoel heeft aangemeten. Hij had een heleboel nuttige tips en feedback voor de juf, de intern begeleider en mij; hij heeft een uur geobserveerd bij buitenspelen en knutselen. Wat hij zag? Een jongetje dat héél erg gepamperd wordt! Dat krijg je met allemaal meisjes in je klas die je zo schattig vinden, een kind dat het zich maar al te graag laat aanleunen en een juf die 26 kinderen heeft dus dat begrijpelijkerwijs graag delegeert. Dat moet anders, vond de ergotherapeut. HJ moet zelfredzamer worden. Ook een paar aanpassingen in en om de klas, allemaal heel concreet en toepasbaar. Fijn hoor!
Verder gaan we het rugzaktraject in, voor een Cluster-3 rugzak. Met het geld uit zo'n zak kan de school meer hulp inzetten om HJ te begeleiden bij gym, buitenspelen en andere activiteiten waar zijn anders-zijn een factor is.

Dachten we met het afronden van de laatste rapportage aan China de papierwinkel kwijt te zijn... Kunnen we hiervoor weer een ordner uit de kast trekken! :-) (We? Ik!) Maar goed, het is absoluut nuttig. Ik heb me door andere ouders van kinderen met ledemaatafwijkingen laten overtuigen dat het mogelijk is, want ik dacht in het huidige politieke klimaat dat het zinloos zou zijn - de PGB's zijn er sinds juli al niet meer. Duimen maar!

3 opmerkingen:

 1. Leuk dat Hong Jie het sinterklaasgebeuren zo omarmd heeft, Zilan hier ook wel. Hij kent de liedjes ook al heel goed, al gooit hij hier en daar nog wel eens wat door elkaar. Dan krijg je teksten als: "Sinterklaas waait door de bomen...." (Wat mij betreft veel leuker trouwens:)

  Toch het rugzaktraject in, ik dacht eigenlijk dat het niet zou gaan lukken, maar ik begrijp dat er toch mogelijkheden zijn. Ik ben benieuwd en hoop van harte dat het gaat lukken!

  Groetjes, Barbara

  www.wereldwondertjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Karen, goed om te horen dat je een cluster 3 rugzak gaat aanvragen, die hebben wij voor Yuri ook. Met goede begeleiding van de school (en een doortastende ambulant begeleider) valt het aanvragen best mee hoor ;-). Mocht je vragen hebben, laat het gerust weten. Succes! groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karen,

  Hier ook zo'n klein Chinees jongetje dat graag alle vieze/lelijke/scheldwoorden roept die hij maar kent. Liefst in gezelschap en extra hard. Zucht..... Inderdaad erg vermoeiend.

  Groetjes,
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen