woensdag 1 december 2010

Zelfredzaamheid

Is een groot goed, zelfredzaamheid - speciaal bij kinderen. Maar oh wat is het lastig om je kinderen te leren dingen te doen die je zelf tien keer sneller (en vaak ook tien keer beter) kunt doen. Vooral als je weinig tijd hebt. Of het zelf zo leuk vindt.

Dat laatste speelt vooral bij Manlief een rol als het concept 'Sinterklaas-surprise' voorbij komt. Heeft hij vorig jaar uren en uren besteed aan het maken van een hockeyveld, met poppetjes en al, dit jaar hield hij het 'slechts' bij het maken van een fietsje dat de surprise van Casper zou moeten versieren. Waarvoor wel allerlei materiaal werd aangeschaft, in stukjes gezaagd en aan elkaar gelijmd. Prachtig houten fietsje, zo groot als je hand. Tot Caspers onuitsprekelijke woede tikte Ying Xin het vanmiddag van de tafel, per ongeluk... Trapper los, standaard los, dus nieuwe lijmbeurt van papslief.

Hij kocht ook nog karton en plastic, want een tv moest het worden voor de surpriseontvanger. Het fietsje erin (dat is het programma). Mama en Casper dus druk aan het werk vanmiddag, met alle materialen. Casper knipte zon, wolken en bloem; ik plakte onderzijde met groen papier (gras) en de wanden en bovenkant met blauw (lucht). Casper knipte knopjes voor de tv, schreef de letters S-O-N-Y en liet mama ze uitknippen, want geduld heeft hij helaas niet in de genen zitten.

Een soort verstopplek moest erin komen. Papa had het idee van een dubbele bodem achtergelaten... Leuk als je het zelf niet hoeft uit te voeren. :-) Dus het werd een verstopplek achter de knopjes van de tv. Een verstopplek voor... eh... juist:

Het Kadootje. Het Enige Dat We Even Over Het Hoofd Hadden Gezien.

Aargh!!! Het was vijf voor vijf. Min zes. Hong Jie slapend op de bank. Een kwartier rijden naar het dichtsbijzijnde dorp met speelgoedwinkel die had wat de ontvanger wilde hebben. Het bloed zakte in mijn tenen!

En dan toont zich het grote voordeel van een huis waar Sinterklaas eigenlijk gewoon aan voorbij moet gaan, omdat het al zo vol zit met speelgoed: er werd binnen drie minuten een vrijwel ongebruikt, vrijwel identiek item opgedoken uit een kast. Ingepakt door Ying Xin, onze meesteres inpakster. Weg paniek.

Les voor volgend jaar: OOK het kadootje op de boodschappenlijst! :-)

1 opmerking:

  1. LOL!! :))) Een mens is nooit te oud om te leren!
    Geniet trouwens nog maar even van het feit dat je maar 1 surprise hoeft te maken...
    Greetz,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen