maandag 10 januari 2011

Knipt u maar

Drie kinders naar de kapper! Dat was hard nodig. Ze eindigden met een bijgepunt kapsel (Hong Jie bovenop nog iets korter, iets vlotter) en gekleurde gel - naar eigen smaak uitgezocht. Leuk, maar niet in de regen! :-(

Hong Jie met paars:Ying Xin met roze, en ingevlochten:Casper met rood (en een oorwurmgezicht, want houdt niet van op de foto gaan...):Oh, en we hebben nog iemand met bijzonder haar thuis: een krulhaarcavia! Voor Saartje zochten we gezelschap, want ik merkte dat ze het alleen toch niet zo leuk vond. Via Marktplaats vonden we een adres waar ze glad- en krulharige cavia's hadden. Ze is nog niet mooi op de foto gegaan (en nu is de batterij op...) maar ze komt er nog wel een keer op. Vier weken oud, dus nog een kleintje, in dezelfde kleurstelling (wit/zwart/bruin). Het klikt goed; Saartje is helemaal opgefleurd.

Ik had de nieuweling Schaapje gedoopt tot de ruzies over de naam beslecht konden worden - Schaapje, want zo voelt ze ook aan als je aait. Casper kwam met het door Ying Xin enthousiast onthaalde 'Betty'. LOL! Ik vrees het ergste voor de naamgeving van mijn kleinkinderen als de huisdieren steeds van die dames-van-middelbare-leeftijd-namen krijgen... ;-)

Gisteren kregen we nog leuk bezoek, van Fang en zijn ouders. Fang is een nieuwe dorpsgenoot, ook uit China afkomstig. Hong Jie heeft het tegenwoordig niet zo op China of Chinezen, dus dat Fang uit China kwam leek - aan HJ's gezicht te zien - niet bepaald een aanbeveling. Fang stortte zich enthousiast op de lego en de kabouterplankjes, maar afgezien van even de plankjes tussen zijn tenen optillen leek Hong Jie niet echt te porren om samen te gaan spelen. Dat komt vast nog wel!

2 opmerkingen:

  1. Cool hoor, die kleurtjes! Tim kwam een keer met groen in z'n haar van de kapper vandaan (hier gaan ze al zelfstandig naar de kapper!)
    De keer erna heb ik maar een a-sociaal duur tubetje groene haargel gekocht, zo'n succes was het!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen