zondag 20 februari 2011

Bijzondere dieren

Vandaag gingen we met vrienden naar de Oliemeulen in Tilburg. Ik was er al eens geweest met mijn ouders, Casper en Ying Xin, maar dat was al weer jaren geleden.

Het is een dierentuin, maar niet te vergelijken met Blijdorp! Veel kleinschaliger en met intensiever contact met de dieren. Ze hebben veel reptielen (varanen, slangen, kameleons, kikkers), aapjes en roofvogels.

Om 12 uur was er buiten een demonstratie van de roofvogels. Geweldig leuk gedaan! Veel geleerd over de uil, buizerd en gier. Onze kinderen wilden ook graag meehelpen - lees: met een leren handschoen aan staan terwijl een uil een stukje vlees daar uit komt pikken - maar werden niet gekozen. Erg leuk om naar te kijken en met veel humor gebracht. Minder leuk was een ongelukje aan het einde toen de medewerker in zijn wang werd gekrabt door de buizerd. Bloeden!

Verder hebben ze een stinkdier geaaid, dat zo het gebouw in kwam wandelen. Grappig, die heb ik alleen maar in Disneyfilms gezien. Hoogtepunt in de zin van 'spannend!' was wel de demonstratie van vogelspin en slang. Iedereen die dat wilde kreeg een vogelspin in zijn handen of een slang in zijn nek. Wij allemaal beide; alleen Hong Jie was op het laatst toch iets te giechelig/bang voor de spin!

Echt een aanrader dus, de Oliemeulen. Stukkie rijden voor ons, maar dan heb je ook wat! Jammer genoeg kreeg Hong Jie wat verhoging tijdens ons bezoek; hij ligt nu in bed met rode wangen en een paracetamolletje. Duimen dat het niet doorzet...2 opmerkingen:

  1. AAAAAAAAAAAhh GATVER, Casper ik vind jou al stoer met die slang maar YX met die vogelspin!!! Daar ga ik heeeeel hard van gillen. STOER van jullie!

    Beterschap met HJ!

    BeantwoordenVerwijderen