zondag 27 februari 2011

Even bijkomen

Vandaag stond in het teken van bijkomen! Na een drukke verjaardag is het altijd weer even bijtanken geblazen. Het weer gaf ergens anders eigenlijk geen aanleiding toe: snertweer, weer om met een boek in je bed te kruipen... Bah.
Gisteren ook al, maar lang leve de geleende tent en buitenverwarming (met dank aan de Schenen :-)). Helemaal goed!

De slingers zijn nog niet eens weg, maar wel alle afwas en lege flessen (en dat waren er nogal wat!). De kadootjes zijn gisteravond allemaal mee naar boven gesleept en vanmorgen weer mee naar beneden... ;-) Ze heeft al een serviesje beschilderd met paarden, gipsen paardenfiguurtjes gemaakt en beschilderd - het P-woord was duidelijk leidraad geweest bij de kadootjes. Helemaal in de roos! Paardenkwartet, paardenboek, paardenkleurboek, doos met borstels, hoevenkrabber en paardensnoepjes... Ze kon haar lol op! Ook geld gekregen, en bonnen om zelf iets te kopen; mevrouw is enorm verwend. Haar mooiste kado? Dat vond ze ons kadootje: een roze iPod Shuffle (je ziet hem in het filmpje aan haar broek hangen). Lieve papa heeft haar hele collectie cd'tjes erop gezet (Mega Mindy, Jumbo, dat soort werk) en ook een paar liedjes uit zijn auto-assortiment, die na enige imitatie wel geïdentificeerd konden worden ("Papa, dat 'oe-hoe... Oe-hoe-hoe dum dum', je weet wel.").Om 21 uur rolden onze drie vermoeide kinderen ons bed in (tot verrukking van Hong Jie: verjaardagen betekent 'in het grote bed in slaap vallen'). Om 02.00 (!)uur deden we het licht uit nadat het laatste bezoek afscheid had genomen. Met verjaardagen maken we altijd een soort buffet met eten, dus de hele boel loopt gewoon door. Veel werk in de voorbereidingen, maar altijd erg gezellig vinden wij.

Leuk ook was het bezoek van vriendinnetje N. met papa en mama! Heel bijzonder, onze twee Chinese schonen met een korte arm (en toch hele andere kinderen én hele andere armen). Nog even bijgekletst met een aantal mensen. Zo, op naar de volgende verjaardag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten