vrijdag 25 februari 2011

Time flies

Afgelopen zondag was het vijf jaar geleden dat onze kleine poppedijns bij ons gezin kwam... Een dag vol spanning, waar je op de video Casper ziet springen van opwinding: 'Wij krijgen een zusje, wij krijgen een zusje!'. Normaal gesproken vieren we die dag niet, want het ligt erg dicht bij haar verjaardag. Dit keer was anders, vijf jaar is ├ęcht een jubileum... Dus ze mocht kiezen wat ze wilde eten. Gourmetten natuurlijk!

Een gereserveerd dametje was Ying Xin, wiebelend van de ene voet op de andere, met een blik van 'zal ik wegrennen of toch maar blijven?'. Rare mensen met grote neuzen, blauwe ogen, blond, bruin en rood haar... Een mens zou van minder schrikken.
Dit was Ying Xin in november 2005, een maand of drie voor ze bij ons kwam (hier is ze 1 jaar en 9 maanden):Dit was Ying Xin in de zomer van 2007, op vakantie in Zweden (nog met het hekwerk in haar arm dat haar arm zou verlengen en haar hand recht zou zetten ten opzichte van haar arm). Vier jaar oud en een dondersteen van jewelste!En dit is onze Oosterse schone nu... Een dametje met grote-mensen-voortanden, een liefde voor paarden, soms nog moeite om de middelste te zijn, maar over het algemeen een gelukkig kind, dat vrolijk door het leven huppelt. Ze ligt nu in bed, de uren af te tellen tot haar zevende verjaardag. Spannend! Morgen een huis vol visite, kadootjes en goede wensen. Ergens in China denkt er vast ook iemand aan die dag, zeven jaar geleden, toen er een dochter werd geboren met een kleine arm, die er heel anders uitzag dan een 'gewone' arm. Het verhaal van die allereerste dag zullen we misschien nooit weten, maar ik verheug me op de volgende hoofdstukken in haar 'levensboek' - waar we zeker bij zijn.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Karen,

  Wat heb je dat mooi omschreven. Ja, Ying Xin is een prachtige meid om te zien. Alvast van harte gefeliciteerd met haar zevende verjaardag. Moet zeggen dat het erg dicht bij de verjaardag van onze Rick ligt (1 maart) dus meestal zoals vandaag en zondag hebben wij ook feest. Vandaag kinderfeestje met zeven kids naar de speeltuin. En zondag met de familie. Id een hele fijne verjaardag voor Ying Xin samen met je familie.

  Groetjes Toinny, Laura en Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met beide bijzondere dagen!
  Zijn ook altijd de dagen dat je even extra terugdenkt aan waar de kinderen vandaan komen...het verdriet zo ver weg, is ons geluk heel dichtbij...

  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja, wij steken op zulke dagen altijd maar een kaarsje aan voor de geboorte- en pleegouders die hun kind zo missen...Altijd een beetje dubbel; blijdschap, verdriet...
  Fijne verjaardag en hebbesdag, Ying Xin! Misschien zien we elkaar gauw!
  groetjes van Claudia, mama van Nina & Yuri uit China

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve YX van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Een mooi, hartelijk en vrolijk paardenmeisje wat van reserves niet veel weet meer heeft ;-)

  Ja Ka een dubbele week met veel herinneringen en daar komen er nog vele bij. Mss dat dat stukje van de puzzel nog eens komt ;-)

  Liefs
  Ka

  BeantwoordenVerwijderen