vrijdag 18 maart 2011

Logeerbeer is bij ons

Hong Jies klas heeft een logeerbeer. Om de zoveel tijd logeert die knuffel bij een van de kinderen. De beer heeft een eigen koffer met wat spulletjes. Er zit een schrift in, waarin je kunt schrijven wat de beer allemaal heeft 'meegemaakt'.

Hong Jie was ziek, maar zijn lieve oppas kwam de beer speciaal brengen. Hij was verrukt! De beer is uitgebreid onder handen genomen.Toen hij zelf wat beter was mocht de beer mee aan tafel, kreeg vanmiddag zelfs een stukje kibbeling...HJ heeft nog steeds koorts (en de rest van het gezin hangt tegen een griepje aan), maar is vanmiddag toch even naar de kapper geweest om zijn 'coupe pleeborstel' een beetje onder handen te nemen. Bijna vier cm er af al weer! Het groeit als een tierelier, zijn haar.

Deze foto is van gisteravond, nog met langer haar dus. Een heel ontroerende foto, gemaakt terwijl hij sliep... Schattig hè, dat beschermende handje om logeerbeer heen?
Dat wordt een moeilijk afscheid!P.S. de trappelzak van logeerbeer zit in de 60 graden was nu... Hong Jie kreeg van mij voor het slapen gaan nog een aspirientje. De enige soort die YX en Casper lusten, zelfs bij allerlei vage pijntjes gretig naar binnen slorpen: 'smelttablet banaan'. Heb het zelf ooit proberen te nemen bij hoofdpijn en ging over mijn nek. GATVER! Vieze chemische troep. HJ houdt er ook niet zo van, en ja hoor, het ging mis: al kokhalzend kwam de helft van zijn avondeten er weer uit.
Toen maar een zetpil. Moord en brand schreeuwend.... Ook geen feestje, maar uiteindelijk is het goed gekomen!

4 opmerkingen:

 1. Wat een lieve foto, van een slapende HJ en logeerbeer. Wij hadden het pas nog over Yuans logeetje, Billy. Ze voerde hem een boterham met griezelpasta, waardoor zijn snuit helemaal vies werd. Als die logeerberen 'ns konden praten...

  Wens HJ beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. AAAh,wat lief, nou er wordt goed gezorgd voor logeerbeer. Beterschap! Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beterschap, Hong Jie! Nina & Yuri vinden het heel leuk om jullie eindelijk eens te ontmoeten als jullie over twee weekjes op bezoek komen! groetjes, Gert, Claudia, Nina & Yuir

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tipje om paracetamollen zonder rare smaakjes naar binnen te krijgen, geef ze met een lepel vla, appelmoes oid.
  Werkt overigens met bijna alle pillen wel!
  Waar appelmoes veiliger is dan vla met pillen!
  doorslikken en weg is die vieze pil!

  BeantwoordenVerwijderen