vrijdag 11 maart 2011

Sponsoractie Starfish Home in Xi'an

Ik ben zelf een fervent supporter van Love Without Boundaries. Ik ben zelf ook betrokken bij de Nederlandse editie van deze vrijwilligersorganisatie, al heb ik er niet zoveel tijd meer voor.

Een andere organisatie die in China goed werk doet, beheert daar een aantal kindertehuizen onder de naam Starfish Homes. Van de webmaster van het blog China Rootsreizen kreeg ik het verzoek aandacht te geven aan hun projecten. Ze zijn bezig met een sponsoractie voor de kinderen in deze tehuizen.

Het concept 'starfish' (zeester) spreekt me wel aan; wij hadden op de aankomstkaartjes van Ying Xin en Hong Jie het verhaal van de zeester staan; een bekend tekstje in adoptieland:

Op een dag kwamen Leraar en Leerling terwijl ze aan het wandelen waren op een strand, waar duizenden zeesterren lagen die door de storm uit zee geworpen waren. Ze lagen te kronkelen en dood te gaan in de hete zon. Zwijgend pakte de Leraar een zeester op en gooide hem voorzichtig terug in de golven.

Overweldigd door de ongelooflijke hoeveelheid stervende zeesterren bleef de Leerling staan en keek toe terwijl de Leraar steeds een andere zeester pakte en die teruggaf aan het koele water. Uiteindelijk sprak de Leerling. Hij zei: “Maar Leraar, waarom zou u dit zelfs maar proberen? Er zijn er veel te veel. Wat helpt ze dat nou?”
De Leraar pakte weer een andere zeester uit het hete zand en droeg die naar de zee om hem daar los te laten.

Toen draaide hij zich om naar de Leerling en zei: “Het helpt deze.”

(Loren Eisely - The Starfish Story)

Het blog is zeker een bezoekje waard!

1 opmerking:

  1. Via via kom ik op dit blog terecht en wil het volgende toch even kwijt:

    Stichting Care4Tina vertrekt 15 april met een medisch team van UMC St Radboud Nijmegen en enkele vrijwilligers naar Xi'an om gedurende twee weken 20 - 30 kinderen te helpen aan hun schisis. Uit Starfish zullen ca. 10 kinderen door de stichting geholpen gaan worden. Care4Tina heeft nauwe banden met Starfish.

    Volg Care4Tina via www.care4tina.nl of www.twitter.com/care4tina

    BeantwoordenVerwijderen