maandag 25 april 2011

Familj från Sverige


Familie uit Zweden!

Die hadden we deze dagen over. Niet te logeren, wel op bezoek. Erg leuk! Vrijdagavond kwamen ze, vers van Schiphol, bij ons aanwaaien voor een bord pasta - en natuurlijk een hernieuwde kennismaking. Frans en Kärstin, samen met hun kleindochters (vlnr) Saskia, Ragna en Klara. Frans, Pepijns oom, is in de jaren '60 naar Zweden gegaan à la 'Grenzeloos Verliefd' en heeft daar een heel stuk familie eraan gebreid (zoon, dochter, vier kleinkinderen en vijfde op komst).

Gezellig! Zaterdag zijn we - wat wil je ook met dit prachtige weer? - heerlijk gaan varen op de plassen en gaan bbq-en. Met vier andere boten, vol vrienden en buren. Snel de enige picknickbank geannexeerd, en kokkerellen maar. Met zijn bijna 25-en een respectabel aantal; een gecombineerd menu van lamskoteletjes, spiesjes, gamba's, worstjes, salades en Esme's beroemde aïoli deed de rest. Heerlijk! De kinderen vermaakten zich ook uitstekend.
Zondag een dagje apart: Pepijn varen met Ying Xin en Hong Jie, Casper uitgebreid Harry Potter en de Halfbloed Prins gekeken (want dat kan niet met broertje en zusje erbij...) en mama aan het werk :-( De Zweedse familie zit in een hotel op de Veluwe, dus maakte gebruik van de gelegenheid om een bezoek aan het Dolfinarium te brengen.

Vandaag namen we hen als echte toeristen op sleeptouw naar een Hollandse attractie: Madurodam. Frans was er sinds 1954 niet meer geweest, dus had wat in te halen, en voor de rest van de Zweedse ploeg was het sowieso een 'first'. De zon hielp mee, de clown die ballonnendieren maakte ook en de schminkmeisjes deden er nog een schepje bovenop. Erg leuk, Madurodam!

Vanavond was iedereen te moe om te koken, dus boodt de pizza-pasta-salademeneer uitkomst voor een diner in de tuin. Morgen reist de familie door naar Amsterdam, om daar de iconen van de Nederlandse cultuur te bekijken (Anne Frank Huis, Rijksmuseum, en als het aan de oudste van 13 ligt ook Madame Tussaud). Plus een rondvaart natuurlijk, dat kan niet missen.

Moe maar voldaan... Morgen weer aan de slag!

1 opmerking:

  1. Hoi, klinkt gezellig allemaal hoor. Leuk om familie weer te zien die je lang niet gezien hebt. En dan ook nog eens fantastisch weer.
    gr.Miranda en de rest van de Kruijertjes.

    BeantwoordenVerwijderen