maandag 11 april 2011

Vol weekend

Een vol maar gezellig weekend! We begonnen op vrijdag, toen we na school op bezoek gingen bij de familie Huisman uit Gouda. Hemelsbreed een paar kilometer, maar elkaar nog nooit gezien... Alleen virtueel contact! :-)

De kinderen konden zo even aan elkaar 'snuffelen'. Dat is fijn als je als raakvlakken hebt dat je van voetballen houdt, minder dan het normale aantal vingers hebt, uit China komt en dol bent op DS-en. En dat in wisselende combinaties! Lekker in de zon gezeten; koekjes en chips maakten het weekendgevoel compleet. De moeders konden ook even 'echt' kennismaken, heel gezellig! Voor herhaling vatbaar.

Zaterdag kwam onze goede vriendin Ivonne met haar twee kinderen en een karrenvracht borrelhapjes. Varen natuurlijk met dit prachtweer! Al snackend, loungend en drinkend - zelfs nog even aangemeerd om een kurkentrekker te lenen bij vrienden, jaja - zakten we de plassen af richting ons favoriete schiereiland. Picknickkleed en windscherm maakten het geheel compleet. Zaterdagkrant doorgebladerd, tukje gedaan... Who needs vakantie in het buitenland?

Zondag eerst verjaardagsvisite, daarna ging ik naar een lezing van Lulu Wang over 'Oost ontmoet West', de verschillen tussen Chinezen en Nederlanders. Met name in opvoeding en onderwijs. Nu eens geen opgewarmde discussie over Amy Chua's 'Battle Hymn of a Tiger Mother', maar andere inzichten over hoe men in het leven staat en naar kinderen kijkt en hoe Chinezen van hun kinderen houden. Net een beetje anders. Heel interessant!

Daarna viel ik met mijn neus in de boter: weer bezoek, van vrienden, buren en familie. Uiteindelijk met zijn dertienen ge-bbq'd, in shift 1 (kinderen) en 2 (grote mensen). Heerlijk gegeten! Gamba's op de spies, saté, een hele kip, salade, courgette uit de oven en patat verschenen op tafel. (Het is geen tijd voor een Sonja Bakker-dag, maar een Sonja Bakker-WEEK, na dit weekend...)

2 opmerkingen:

  1. jeetje, en ik dacht dat wij het druk hadden. Wel allemaal leuke dingen Karen, en het weer speelde mooi mee! Zullen we samen Sonja doen??? :-) Wij vonden het vrijdag ook heel gezellig en voor herhaling vatbaar, de kinderen hadden ernaar uitgekeken en hebben heerlijk gespeeld. En ik vond het zo leuk om je nu 'live' te ontmoeten, 't is net of ik je al heel lang ken... Tot gauw! groetjes, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMMmmmmm, het water loopt me in de mond bij het lezen van al dat lekkers...

    BeantwoordenVerwijderen