donderdag 14 juli 2011

Home sweet home

We zijn al weer terug van vakantie! Het was maar een week dus zo voorbij - en we zijn vanwege het stralende weer (ahem) een dag eerder teruggekomen. Ons vakantieadres was de Liniehutten in Woudenberg. Rustig: de omgeving, het huisje (zes stuks op een rij, van beton, dus heel goed geïsoleerd) en de afleiding: geen tv, wel een vuurkorf voor de deur en een speeltuin. Wij in een bedstee, de kinderen in twee stapelbedden (HJ onderin bij Casper).
(Ik vond in de kast nog een uitgebreid draaiboek van een bruiloft in september, vergeten door een vorige bewoner. Die vast enorm baalde, het stond vol aantekeningen. Ook mobiele nummers gelukkig: de aanstaande bruid gebeld dus en het draaiboek vandaag gepost.)

Dit was ons uitzicht uit de voordeur:Op ons eigen terras speelden papa en Ying Xin Mens-Erger-Je-Niet, allebei erg fel... ;-)De vuurkorf bleef ook niet ongebruikt; daar vonden de marshmellows een zachte dood...Het enige minpunt waren de vele vliegen - daar was het natuurlijk ook boerenland voor - maar niets dat een vliegengordijntje van de lokale Aldi niet kon oplossen. En een nieuwe mepper, toen we de oude kapotmepten. Géén goed vakantieadres voor Opa John, want die is allergisch voor vliegen! :-)

Wel leuk dat er twee kalfjes werden geboren tijdens ons verblijf. Leuk om van dichtbij een pasgeboren kalfje te zien; lang geleden kwamen we vaak op een boerderij, omdat Casper daar van 0 tot 4 jaar op de creche zat. (En dus nooit 'boe' zei bij een plaatje van een koe, maar keurig biologisch correct 'meuh'.)

Op het terrein van de buurman-boer was zaterdagochtend een kringloop. De daar op de kop getikte items bewezen hun diensten op regenachtige momenten: Suskes en Wiskes voor Casper, een houten huisje voor Hong Jie om te verven, een babypopje en speelgoedmotortje (20 cm hoog) voor Hong Jie... Ying Xin had ook nog een knutselproject van oma meegekregen: twee stenen om te verven en te versieren. Hier zit ze aan de keukentafel.Mooi weer was het natuurlijk ook! En wat doe je dan, zonder zwembad binnen handbereik? Precies: men neme één afwasteiltje met passende maat kind. Voeg twee plastic bekers toe; overgiet het geheel met ijskoud water. Succes verzekerd. Bijverschijnsel: hoge gilletjes!Casper heeft een week geen tv of computer gezien (een DS met mate en afentoe een DVD gekeken) maar vermaakte zich uitstekend buiten met de verspreid liggende voetballen. Samen met Hong Jie werden hele Pokémon gevechten nagefantaseerd. 'Pikachu - bliksemstaart!!'; dat soort uitroepen. Moe van het spelen was het ook lekker om even de meegenomen Donald Duck te herlezen. Voor de tiende keer - maakt hem niets uit.Dierenpark Amersfoort waren we al jaren niet geweest; dat was erg leuk, met name het Dino-bos. De Pyramide van Austerlitz, een lokale bezienswaardigheid, bleef onbezichtigd: we bleven steken in de speeltuin die eromheen ligt. Natuurlijk vooral de kermisattracties... Hier HJ in een mooie bus.Met zijn drietjes in een vliegtuig!En de broers als machinist...Home Sweet Home nu! De eerste wassen hebben al gedraaid. De HR-ketel deed het niet, dus mijn hete bad gisteravond viel even in de soep - grr. Inmiddels weer gemaakt (en het bad dan maar vanmorgen achter de rug).
Verder draait alles hier lekker, met uitzondering van het beestenweer dat heel Nederland in zijn greep houdt... Hopelijk snel voorbij! Volgende week gaan papa en mama weer aan het werk. Alvast een fijn weekend!

3 opmerkingen:

 1. Kijken of reageren wel lukt, hoor dat het vastloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karen,
  Wat een geweldige foto van Hong Jie in de afwasteil!
  Tot volgende week.

  groetjes, Hedi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Karen, leuke foto's weer van een geslaagde vakantie met mooi weer zo te zien. Dat moeten wij nog maar zien te krijgen! Nog een week naar school met allerlei leuke geplande buitenactiviteiten, dan nog een week werken,en nou ja, dan is het hopelijk weer mooi weer. groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen