zondag 14 augustus 2011

Vakantietempo

In de vakantie komt de klad een beetje in het bloggen, merk ik. Mijn andere blog kost ook aardig wat tijd, en de werkdagen zijn nu relatief korter, omdat de kinderen rustig kunnen opstarten en we op vrijdagen vaker met zijn vijven iets gaan doen. Morgen begint de ratrace weer!

Casper start in groep Geel van De Vuurvogel, wat de nieuwe naam is van zijn voormalige Leonardoschool. Ze hebben zich afgescheiden van de stichting Leonardo-onderwijs, vandaar de naamswijziging. Het onderwijs blijft grotendeels hetzelfde, gelukkig. Hij heeft absoluut geen zin in school... Maar helaas!

Ying Xin staat te trappelen om naar groep 4 te gaan en verder te gaan met lezen, schrijven en rekenen. Ze doet het prima, en heeft veel zin om weer iedereen uit haar klas te zien.

Datzelfde geldt voor Hong Jie, die morgen voor de tweede keer aan groep 1 begint. Hij is een septemberkind en was dus al een jonge leerling, maar met zijn achtergrond zéker een jonge leerling. Pas sinds een maand of vier ging hij twee keer naar school (ochtend en middag) en viel hij 's middags niet meer om - op een enkel tukje in de poppenhoek na. Ook kan hij nu beter luisteren naar de juf... Als ze iets uitlegt, of een opdracht geeft die misschien niet is wat hij net zijn hoofd had zitten!

Onze tuinbank is af, al zijn de kussens nog steeds niet gearriveerd (grr). Hier de trotse makers, Buurman en Buurman:Volgende project (alleen van Pepijn) is een tv-kastje voor mijn ouders:Drukdrukdruk dus... :-)

Waar ik ook druk mee ben is mijn reis naar China voorbereiden. In november ga ik op rootsreis naar de steden van Hong Jie en Ying Xin, samen met adoptievriendin Kaja. Iets waar ik véél zin in heb! Los van vluchten en hotels komt er veel bureaucratie bij kijken: aanvragen van bezoeken aan de tehuizen bijvoorbeeld. Ik heb twee kinderrollators gekocht voor Hong Jies tehuis en een badstoel voor spastische kinderen. Omdat ik toch iets meer mee wil nemen dan een onderbroek en tandenborstel ben ik nu aan het onderzoeken hoe ik ze goedkoop (en safe) naar China kan sturen, in elk geval de zwaarste/grootste rollator.

Natuurlijk bericht ik ook over die reis op mijn blog, maar omdat het er toch eentje is met wat meer gevoeligheden, komt er ook een subblogje bij. Wil je die informatie ook ontvangen? Meld het dan even in de reactie of mail me direct (adres staat bovenaan de pagina).

Tot blogs!

6 opmerkingen:

 1. Heey Karen!

  Ik zou graag mee blijven lezen rondom je geweldige china reis!!
  Wil ooit zelf ook nog naar china. Benieuwd hoe het jou daar vergaat!
  Veel succes met de voorbereidingen!
  Mocht je nog wat nodig hebben horen we het wel he?

  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Karen,

  Ook ik wil natuurlijlk niets missen van jullie belefenissen in China. Ik had het er gisteren nog over met Kaja, hier in Italie.

  Liefs Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik ook meelezen op je reisblog?....hahaha. Ik prijs mezelf meer dan gelukkig met mijn plekje op de aller 1e rang ;-)

  Ik sluip als Smulders achter je aan!

  Lfs
  Kaja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Karen,

  Ik lees graag mee, wij willen over een aantal jaar ook weer naar China met onze Kai, alweer ruim 5 jaar bij ons...

  Groetjes,

  Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij vinden jullie tuinbank ook zonder kussens het einde!! En vanzelfsprekend wil ik op hoogt gehouden worden van jullie reis naar China :) Liefs, Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Karen,

  Ik ben moeder van twee Chinese kinderen en lees graag mee op je blog over je aanstaande reis.

  Groeten,
  Anke

  BeantwoordenVerwijderen